Useita kyselyjä on tullut raaka-aineiden erottamisesta.
Ferriittisen ruostumattoman erotta siitä, että siihen tarttuu magneetti kiinni. Ferriittisissä riittää kromin määrä ruostumattomaksi luokitukseen, mutta muulta lisäaineistukseltaan ne ovat tyypillisesti köyhiä. Myös austeniittisiin ruostumattomiin magneetti tarttuu voimakkaasti muokkaantuneisiin kohtiin, mm. särmättyihin kohtiin raerakenteen muuttumisesta johtuen. Saman testin voi tehdä myös ruostumattomilla ruokailuvälineillä. Ruokailuvälineetkin kestät monikymmenkertaiset suolamäärät ja konepesuaineet, olosuhteet jotka ovat kalastustarvikkeita huomattavasti haastavammat.
Haponkestävät voi tunnistaa ainoastaan leimauksesta ja hankinnan mukana seuraavasta ainestodistuksesta. Tai raaka-aineanalysaattorilla. Jos on yhteyksiä esimerkiksi kierrätysyrityksiin, niin heillä on testiin tarvittavat laitteet olemassa (kuusakoski, stena esimerkiksi) |